Omakotitalot – Aurinkosähkö

Miten aurinkosähkön käyttöönotto toimii käytännössä ?

Teemme suunnitelman kohteellesi ja valitsemme sinulle luotettavan ja huoltovapaan aurinkosähköjärjestelmän.
Asennamme talon katolle paneeleita, jotka tuottavat sähköä auringonvalosta. Paneeleihin kytketään invertterit, jotka muuntavat tuotetun sähkön 230 voltin verkkovirraksi.

Sähkö johdetaan inverttereiltä sähköpääkeskukseen ja sieltä pistorasioihin asentamiamme kaapeleita pitkin. Näkyvin osa järjestelmästä ovat itse aurinkopaneelit katolla.
Aurinkosähköjärjestelmä asennetaan käyttövalmiiksi ja liitetään sähköverkkoon, jonka jälkeen opastamme järjestelmän käytön. Voit myös helposti seurata järjestelmän tuottamaa aurinkoenergian määrää.

Verkkoon kytketty aurinkosähköjärjestelmä toimii valtakunnallisen sähköverkon rinnalla.
Silloin kun aurinkopaneelien tuotto on isompi kuin tarve, ylimääräinen sähkö myydään automaattisesti sähköverkkoon ja silloin kun aurinkopaneelit tuottavat vähemmän sähköä kuin mikä on kulutus, puuttuva sähkö saadaan sähköverkosta automaattisesti.
Verkkoon kytkettävä aurinkosähköjärjestelmä ei tarvitse akkuja.

Sekä asentamallamme järjestelmällä, että asennuksella on takuu, jotta sinun ei tarvitsisi huolehtia mistään. Voit myös aina ottaa yhteyttä meihin asennuksen jälkeen, mikäli haluat keskustella järjestelmästäsi, tai vaikkapa kysyä neuvoa siihen liittyen.
Järjestelmää voidaan myös kasvattaa tulevaisuudessa, jos energiatarpeet kodissasi kasvavat.